Monday, 18 June 2012

Snow White & The Huntsman

Snow White dan Huntsman ini adalah filem kedua berdasarkan kisah dongeng kanak-kanak Snow White dalam tahun ini. Pelik lak kenapa banyak lak cerita Snow White, ni mesti sebab Diya suka tengok ni hehe.

Filem ini berbeza dari filem Mirror Mirror dimana filem Mirror Mirror sesuai untuk tontonan kanak-kanak dan yang ini lebih sesuai untuk tontonan dewasa. 

Filem ini bermula apabila jari Permaisuri telah terkena duri bunga ros yang tajam dan tiga titik darah telah jatuh keatas salji yang putih. Pada waktu itu beliau berhasrat jika mempunyai anak perempuan mestilah putih seperti salji, bibir merah dan mempunyai hati yang kuat sepertimana bunga ros itu.  Permaisuri kemudian melahirkan seorang bayi perempuan yang sungguh comel. Permaisuri telah meninggal dunia semasa Snow White masih kecil. Raja, dalam kesedihan, telah terpukau dengan kecantikan seorang wanita yang ditemuinya semasa perang. Wanita ini adalah seorang ahli sihir jahat bernama Ravenna (Charlize Theron) dan telah membunuh raja dan menguasai tahkta beliau pada malam pernikahan. Snow White (Kristen Stewart) telah dikurung didalam istana. 

Tonton kisah seterusnya di pawagam berdekatan anda. Filem ini amat menarik dan berbeza dari filem Snow White yang kite tengok sebelum ini. Filem ini masih di tayangkan di pawagam berdekatan ...

Antara adegan dalam filem ini


Snow White - Kristen Steward, Huntsman - Chris Hemsworth, Prince - Sam Claflin, Queen - Charlize Theron


Diya suka Snow White tapi mama suka Prince handsome kan hehe ...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...